Bader&Schenk actief in de zorgsector

-Geplaatst: 5-8-2020-

De afgelopen periode is voor zorgmedewerkers niet gemakkelijk geweest. Met name in de acute zorgverlening ontstond enorme druk. Maar ook voor ziekenhuizen, ouderenzorg, verpleging, jeugdzorg en gehandicaptenzorg, heeft de corona uitbraak grote impact. In de geestelijke gezondheidszorg is het niet anders. En hoewel de corona maatregelen ook daar nog lang niet voorbij zijn, is Bader&Schenk gestart met een teamcoachingstraject met een team dagbehandeling van een grote instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Zeeland.   

Dirk: ‘Wat we zien is dat er ook vóór de uitbraak van het coronavirus behoefte was aan een andere manier van samenwerken. Dat anders samenwerken bestaat veelal uit twee onderdelen. Enerzijds gaat het om meer inzicht en begrip voor elkaar en verbinding aan de teamdoelen. Hierdoor ontstaat een krachtige teamflow. Anderzijds draait het momenteel in veel zorgorganisaties om kosten efficiënt werken. Het gaat dus om ontwikkelstappen aan de menskant én de bedrijfsmatige kant.
Teamcoaching is het stroomlijnen van bewuste en onbewuste processen binnen een team. Vaak speelt er van alles ‘onderwater’ tussen de teamleden, wat van invloed is op hoe het er in de praktijk aan toegaat. Door middel van teamcoaching wordt de kracht van het team optimaal gebruikt.
De opdracht die recent is gestart in Zeeland heeft als doel een optimale onderlinge samenwerking en een betere balans tussen de directe- en indirecte urenbesteding per cliënt. Dat vraagt dus een andere mindset van de teamleden. En op dat gebied maken wij het verschil’.

In de huidige tijd waarin veel online wordt gedaan, is ervoor gekozen om het traject zo veel mogelijk online uit te voeren.

‘We spelen daarmee flexibel in op de omstandigheden. Als het weer kan, zullen we op locatie werken. Tot die tijd werken we online. De kick-off wordt via een online platform verzorgd. De deelnemers ontvangen een link en kunnen de presentatie bekijken wanneer ze willen. Ook de plenaire sessies kunnen via videoconferentie plaatsvinden. Dit is een heel goed alternatief om ondanks alle beperkingen toch te werken aan een beter werkend en presterend team.’